10 minuter med Mark Wilkinson på låt den rulla Festival 2013 – Benešov, CZ

interview-wilkinson-header
Hur var din show ikväll?

My show, det är galet man, Jag kom hit en timme innan min uppsättning och Ed Rush & Optisk kom framför mig, fylla i för MindVortex vilket är en trevlig överraskning för massorna.

Och det är bara fantastiskt, denna sak jag älskar om Tjeckien, som de älskar sin trumma och bas du vet. Du har en festival just nu, och vi har fått Ram Records tar över en scen, och du har Virus skede, så det är allt Drum and Bass.

Du vet vad jag menar, det är bara bra, för mig, att vara med i spelet och komma ut hit, och precis alla vill bara höra Drum and Bass, inget annat än Drum and Bass.

Och det är bra, det är en fantastisk upplevelse. Det är ont, det är uppfriskande.

Let It Roll 2013

Jag har alltid vetat att Tjeckien skulle bli ond. Den enda klubb jag har spelat på är Roxy (www.roxy.cz) och det var massiva, det såldes, och det var nog ungefär drygt ett år sedan. När jag hade bara ett par låtar ut, och reaktionen här var fantastisk.

Egentligen kom jag hit tre eller fyra år sedan, på ett stag gör, och den bästa mannen för killen som var gifta var Cyantific, Han varnades för att göra festivalen Hospitality natten. Jag var inte ens undertecknat Ram då, det var så bra, det var bara en av dessa nätter när alla drack. Vi parti ganska hårt.

Så det var min första gången, och jag kommer ihåg att säga till promotorn som, boka mig nästa år, boka mig nästa år. Så ett par år sedan de bokat mig. Och jag kom hit och hade min första erfarenhet som är fantastisk.

Och sedan detta år du gillar, att sortera av vara nära Innertak, det är bara fantastiskt, det är bara stor man, det är en stor sak.


Vet du hur många länder har du varit i, Jag menar precis som en DJ?

Ingen, väl Jag menar som i år, Jag har förmodligen gjort hela världen. Jag menar att jag inte har spelat i Asien, vilket är någonstans jag verkligen vill spela.


Dubai kanske?

Ingen, Jo jag har flödet genom det. Tydligen, promotorn för den stora klubbscenen i Dubai är här ikväll, så frågar mig är intressant. Så ja jag har inte gjort Asien, Jag har inte gjort Dubai, Jag har inte gjort Afrika, men, Jag har gjort Amerika, Jag har gjort hela Amerika i år, Jag spelade västkusten förra året.

Det är bara en fantastisk möjlighet, vet du vad jag menar som, Jag har gjort det EXIT Festival (Serbien), Jag gör Pukkelpop (Belgien), Jag gör Outlook Festival (Kroatien), en hel del festivaler i England. Jag genomsnitt är bara en fantastisk möjlighet du vet.

Jag brukade vara en trädgårdsmästare. Så du vet vad jag gillar Vanlig innan jag gjorde detta, Jag brukade vara en trädgårdsmästare, Jag brukade tjäna 45 pund per dag. Jag brukade älska att. Och jag brukade göra en del av mitt arbete efter Tunes. Jag brukade gå hem, 5 klockan, startar upp min dator och börja göra Tunes.

Och så nu att kunna resa världen och DJ framför olika folkmassor, se olika reaktioner på olika Tunes, och faktiskt du få en tolkning av liknande vad för slags musik America gillar, vilken typ av Drum and bass de gillar.

Tjeckien, och som Frankrike, där ni är från, Europa är det centrala navet för Drum and Bass, det är vad jag tycker. Den brittiska övervägande uppenbarligen, det är därifrån men Europa, som din lagstiftning, din regeringar lagstiftningen tillåter större parti.

interview-wilkinson-photo2

Du vet som ikväll, du skjuter fyrverkerier utanför stora scenen, regna eld ned på publiken. Om det var i Storbritannien, du vet att brandkåren skulle stänga ner det, men eftersom det är i Tjeckien, det är tillåtet och det var faktiskt bara fantastisk vet du vad jag menar, och öppningsscenen var fantastisk, och spektakulära.

Och det är den saken med Europa som ni vet, alla är lite mer kylda ut, de vill komma ut och ha en god tid, polisen inte bryr dig för mycket, gillar i Storbritannien som är mycket dominerande, och i USA är det en fantastisk scen som överallt runt om i Europa.


Så jag hörde Hearbeat ikväll, som just släpptes, hur fick publiken reagerar och det är en aptitretare för en LP som kommer ut riktigt snart?

Grejen med Heartbeat är som, det är tekniskt halvtid Drum and Bass. Du vet att jag har varit att sätta ut Drum and Bass register i tre år nu, och du vet, det är bara en av de poster som jag skrev för ett tag sedan, och jag menade inte att skriva det för att lägga ut, Jag skrev den för att ge till någon annan för att sortera om sjunga på.

Men då alla var som varför du inte lägger ut det själv, du vet, något annat. Du vet att jag vill inte begränsas till Drum and Bass genom hela min karriär, eftersom du vet efter ett tag, du bara vill utforska saker.

Så jag har lagt ut och jag såg till att vi hade remixes att stödja det, eftersom för mig, det är halvtid, så du vet, Blomfoder och Teebe jag älskar dessa killar, De krossade remix, MindVortex aswell. Det är som en mer kommersiell rekord, Jag menar jag har alltid älskat P. Pengar och jag ville arbeta med honom, och det har varit en personlig sak som jag ville göra.

Du vet att jag aldrig har varit dikterade av en etikett eller mina fans, Jag lägger ut vad jag vill lägga ut. Vid slutet av dagen, Självklart om det är skit, då ingen är gonna sätta ut. Men om de gillar det, du vet, Jag lägger ut det.

Min nästa post innan albumet kommer bli en Drum and Bass rekord, och mitt album är som 70 procent Drum and Bass ändå, vet du vad jag menar, så väl 80 procent Drum and Bass, så för mig, att lyssna på ett album, du måste ta dina raster i albumet. Du måste ta dina stunder där det saktar ner, det är något lite annorlunda.

Let It Roll 2013

Det är verkligen vad jag gjorde med Heartbeat, du vet, Jag har lagt ut Drum and Bass poster efter Drum and Bass rekord, Jag vill visa folk att jag kan göra den här sortens saker. Sen ska jag komma tillbaka med en annan Drum and Bass rekord, Jag vill fortsätta att göra Drum and Bass, Jag menar att det är vad jag älskar, det är vad jag DJ ut ikväll, det är vad jag reser i världen försöker att utbilda människor att göra, du vet vad jag menar.

Du går vissa ställen, och de är precis vad är Drum and Bass? Du vet att jag gör dessa festivaler, eftersom jag nu som en mer kommersiell handling, det ger mig faktiskt möjlighet. När vissa människor kan säga, oh yeah du vet att du gör det här kommersiell musik. Jo min synvinkel är faktiskt, vad jag gör är jag inför människor.

När jag går och spela ut, Jag kan spela Heartbeat, och det är inte trumma och bas. Genom att blanda den med remix, då är det som om OK vad är detta? Det är Drum and Bass, och sedan jag blanda det med annan timme värde av Drum and Bass och människor är som OK, Jag gillar Drum and Bass. Det var så jag blev introducerad till det.


Du tar del i något så att liknande Drum and Bass inte bara förbli en subkultur, höger?

Ja jag tror att folk har gjort det förut som Chase och Status, Subfocus, DJ Fresh, du vet vad jag menar. Men det handlar om att utbilda människor, och det är som det fler människor som älskar musik, de bättre showerna. Och det är bättre för musiken på ett helt.

Inom Drum and Bass, det finns så många underjordiska etiketter. Liksom inte ens underjordiska etiketter, som Kritisk, liknande virus, de tar över stegen, de har sin egen scen ikväll. Du har som Shogun, du vet, även Ram, de kan sätta ut mer kommersiella grejer, men de kan sätta ut hård musik, och det är bara att få fler människor involverade i det och det är bara en bra sak, du vet vad jag menar.

Det finns inget sådant som att hålla något riktigt små och bara tight, eftersom i slutet av dagen, människor växer ur det. Och du behöver för att få nya människor i, du behöver för att introducera nya människor till musik och det är vad jag försöker göra. Och då mina uppsättningar Drum övervägande och bas, så det är min idé du vet, och det är vad jag lever efter i stort sett.


Vissa människor kommer att vilja veta hur det är att du producerar, göra Collabs, arbeta, är det över internet, tillsammans i studion. Hur var detta nya LP Lazers ingår ej gjort?

Personligen, saken med produktionen är att det är något som händer över tid, och jag tycker alltid att du behöver utveckla en luft. Så min luft utvecklades över omkring, Jag menar jag började göra låtar när jag var 14, och jag fick undertecknad Ram när jag var 21 så det var sju år slags utveckla min produktion.

Jag producerar generellt mina låtar på min egen, och jag har bara artister som vokalist, så jag gör en låt och sedan ska jag vara som rätt, Jag älskar detta vokalist, låt oss gå in i studion, låt oss spela några vocals för det spåret.

Let It Roll 2013

Jag har jobbat med en kille som heter Brad, som är en del av Nextmen (thenextmen.com), de är som en hiphop-grupp och han är musikaliskt fantastiskt, vet du vad jag menar, så jag har jobbat med honom på som två spår på mitt album. Och det är som det innebär att olika slags musikaliska huvuden, för mig att du måste ta inspiration från andra människor att göra ett album verkligen skiftande, vilket är vad jag ville göra.

Som producent, du behöver för att få bekväm, du behöver inte spendera massor av pengar på dessa löjliga buggings, Jag såg några människor spenderar massor av pengar på dessa buggins, eftersom i slutet av dagen, du måste lära dig att använda de buggings innan du börjar använda dem.

Jag använder Logic, Jag använder verkligen grundläggande logik buggings, men jag använder Massive, Jag använder Razor, och jag använder Predator, och jag använder EXS24, det är en sampler. Det är ganska mycket vad jag gör, och jag tror att det är al du behöver göra, du vet, det blir dina nivåer rätt.

Mina beats är alla prover, så jag prova breakbeats, klassisk, ni vet gillar, "Tänka’ bryta, uppenbarligen Amen break, av Winstons bröder (http://www.bbc.co.uk/programmes/p00hc8sf). Det är alla prov verkligen, och det är i grunden vad Drum and Bass kom från, prover.


Jag minns att jag såg dig i Paris med Stamina MC, och han var inte bara göra MC, han sjöng, och det var häftigt. Kommer du tillbaka till Frankrike?

Tja du vet vad, Jag måste säga detta för det franska folket. Jungle Juice, Arnaud och Olivier, de har fått mig min första internationella bokning, Jag minns det tydligt. Charly från Dirtyphonics, Han berättade för dem, de var som vi behöver boka någon, någon billig, någon som är ny. Så jag minns att min första bokning 150 pounds och det var i 2010, och jag minns att den här Eurostar och jag var som wow, Jag ska till Frankrike, Jag spelar kommer till en massa människor som inte talar mitt språk lika väl som jag gör.

Och sedan dess, dessa killar har varit, Jag älskar dem, de är de trevligaste människorna och de kastar riktigt bra partier. Jag menar Cabaret Sauvage, Jag spelade där ett par gånger, det är bara fantastiskt. Men det är det faktum att det är ett cirkustält, och jag har kärlek till dessa killar och jag älskar Frankrike. Jag har gjort några bra visar det, Jag har spelat för andra promotorer men Arnaud och Olivier, de är som riktigt nära vänner till mig, och de kastar stora partier, förmodligen den bästa tiden i min karriär i DJ har varit med dessa killar.

[REDIGERA]
Wilkinson will be at LET IT ROLL Open Air 2014

http://www.ilovedrumnbass.com/2014/04/let-it-roll-2014-dans-moins-de-100-jours/
http://www.ilovedrumnbass.com/en/2014/04/let-it-roll-2014-dans-moins-de-100-jours/
http://ildnb.com?p=10075

Om

Jag är en junglist. Period!

Taggar: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Publicerad i BassJunkees, Drumnbass, Händelser, Spelningar, Gäst DJ, Jag älskar trummar & Bas, Interview, Interview, Jegeor, Let It Roll 2013, Party omdömen, Bilder, UK, Wilkinson
Radioapparater
Tillgängliga strömmar 4

BassJunkees.com

ILoveDrumnBass
Let It Roll Frankrike
Bassjunkees Radio
Kvällar tips !
  • Inga kommande händelser
AEC v1.0.4
Kategorier